Na Yonex Slovak International v Prešove hráči z 25 krajín (2)

26.09.2007 Prešov

Prešov 26. septembra (TASR) - Prešovská Mestská hala bude od štvrtka do nedele (27. -30. septembra) dejiskom medzinárodného bedmintonového turnaja Yonex Slovak International 2007.
Tradícia turnajov, zaradených do kalendáru medzinárodnej BWF, sa tak po dvoch ročníkoch v Bratislave a Nových Zámkov vracia opäť na východ republiky.
I v tomto roku je turnaj súčasťou Badminton Europe Circuit. Pre hráčov je prešovské podujatie zaujímavé i z toho pohľadu, že sa na ňom dajú získať body v rámci kvalifikácie na olympiádu 2008 v Pekingu. V hierarchii turnajov BWF má ohodnotenie 4c- Future Series, teda je podujatím bez "prize money". Zúčastniť by sa na ňom malo 127 hráčov z 25 krajín.
Hoci tohto roku budú chýbať v Prešove hráči zo svetovej špičky, nájde sa medzi prihlásenými niekoľko zaujímavých mien. Zo Slovákov by mali najviac vody mútiť slovenské jednotky a hráči prvej svetovej stovky. Medzi mužmi Michal Matejka, nasadený v Prešove ako číslo dva a medzi ženami Eva Sládeková, rovnako na turnaji nasadená dvojka. Turnajovými jednotkami sú Guatemalčan Pedro Yang (svetová 74. ) a Švédka Emelie Lennartssonová (86. ). Medzi ďalšími nasadenými sú aj dvaja Dáni - ako štvrtý Jacob Damgaard Eriksen (113. ) a šiesty Sune Gavnholt (133. ). Medzi nich sa z pohľadu nasadenia dostal najlepší chorvátsky hráč Neven Rihtar (127. ). v prvej stovke je aj ďalšia Švédka Sophie Hanssonová (99. ), štvrtou nasadenou je Rakúšanka Claudia Mayerová (103. ).
Už tradične sa dá na okruhu BE Circuit v tomto regióne čakať záplava talentov z krajín bývalého Sovietskeho Zväzu, predovšetkým Ukrajiny a Ruska, ktorí často nefigurujú v rebríčkoch, ale kvalitatívne sú poriadne vysoko. Kvalitu predstavujú aj dánski hráči, hoci prichádzajú do Prešova s tretím, nastupujúcim sledom hráčov. Preto nemusia byť nasadenia hráčov v jednotlivých disciplínach bernou mincou, sú však výpovedné z pohľadu kvality turnaja.
 

Vyberte región